Le maualuga ma le maketi faʻamoemoe o laau faʻalava capsules

O le mea na tupu ia Aperila o le tausaga talu ai, o le "poison capsule" na tupu ia Aperila o le tausaga talu ai, na mafua ai ona popole tagata lautele e uiga i fualaau (meaai) o sauniuniga uma o pusa, ma le auala e aveesea ai lamatiaga saogalemu ma mautinoa le saogalemu o fualaau faasaina (meaʻai) ua avea ma faafitauli faanatinati e mafaufauina.I ni nai aso talu ai, na fai mai ai Polofesa Feng Guoping, o le sa avea muamua ma sui faatonu o le Matagaluega o le Resitalaina o Fualaau Faʻasaina a le Setete o Meaʻai ma Fualaau Faʻatauvaʻa ma le sui peresitene o le China Pharmaceutical Packaging Association, na fai mai ona o le faʻaogaina faʻapitoa o capsules gelatin manu poʻo le faʻaleagaina faʻaleagaina e mafua mai. uʻamea mamafa e sili atu i le tulaga masani, e faigata ona togafitia, ma o le auala o le faʻaleagaina faʻaleagaina o capsules laau e mafai ona laʻititi, o lea o le suia o capsules manu i capsules laau o le auala autu lea e foia ai le faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaleagaina o capsule, ae o le mea moni e faapea o le tau o capsules laau e fai si maualuga.

Faatasi ai ma le afaina o faʻamaʻi pipisi o meaola manu i le lalolagi atoa, o loʻo faʻateleina le popole o le lalolagi faʻavaomalo i le saogalemu o meaʻai manu.O pusa la'au e sili atu ona lelei nai lo meaola gelatin capsules i tulaga o le fa'aogaina, saogalemu, mautu, ma le puipuiga o le siosiomaga.

I ni nai tausaga talu ai, na faʻaalia ai pusa gaʻo laau i le taimi nei, i atunuʻu atinaʻe i vailaʻau ma mea tau soifua maloloina e faʻaaoga ai pusa laau i le maualuga ma maualuga atu.E manaʻomia foʻi e le Iunaite Setete le oʻo atu i le sili atu i le 80% le faʻasoa maketi o pusa laau i totonu o nai tausaga.O capsules laau na gaosia e Jiangsu Chenxing Marine Biotechnology Co., Ltd. ua pasia le faʻamaoniaina o oloa faʻatekonolosi a le atunuʻu, e sili atu nai lo manu gelatin capsules i itu uma, ma e sili ona talafeagai mo vailaʻau faʻamaʻi ma anti-inflammatory, vaila'au fa'aSaina masani ma oloa tau soifua maloloina maualuga.O le mea lea, o pusa laau o se mea e le maalofia mo capsules gelatin manu.

I vaega o loʻo mulimuli mai, o le a matou talanoa puupuu e uiga i le maualuga o pusa o loʻo i luga o meaola o loʻo i luga o capsules gaʻo gelatin manu.
 
1. La'au 'o'o'o capsule ose alamanuia e le fa'aleagaina ai le si'osi'omaga
E pei ona tatou iloa uma, o le gaosiga ma le faʻaaogaina o gelatin manu e faia e ala i le faʻafefeteina o le paʻu ma le ponaivi o manu e pei o mea mataʻutia e ala i vailaʻau faʻamaʻi, ma faʻaopoopoina le tele o vaega vailaʻau i le faagasologa.Soʻo se tasi na alu i le fale gaosi gelatin e iloa o le faʻagasologa o laʻau mata e faʻaalia ai se manogi tele, ma o le a faʻaaogaina ai le tele o punaoa vai, e mafua ai le afaina tele i le siosiomaga ma le vai.I totonu o atunuʻu atiaʻe i Sisifo, ona o tulafono a le atunuʻu, o le tele o tagata gaosi gelatin e toe faʻafeiloaʻi a latou fale gaosi oloa i atunuu lona tolu o le lalolagi e faʻaitiitia ai le filogia i lo latou lava siosiomaga.

O le tele o le fa'amama o la'au o le fa'aaogaina lea o le auala o le fa'aaogaina o le tino, e maua mai i la'au o le gataifale ma le eleele, e le maua ai se manogi pala, ma fa'aitiitia tele ai le vai fa'aaogaina ma fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o le siosiomaga.

I le faagasologa o le gaosiga o le capsule, e leai ni mea leaga e faʻaopoopoina, ma e leai se faʻaleagaina o le siosiomaga.Ole fua ole toe fa'aaogaina ole gelatin e maualalo, ma e tele fo'i fa'apogai e maua pe a lafoa'i otaota.O le mea lea, e mafai ona taʻua a matou atinaʻe gaosiga o pusa o laʻau "zero emission".

2. Fa'amautu o meafaitino mo laau fa'ato'a gaogao
O mea mataʻutia mo le gaosiga o gelatin e sau mai tino oti o manu e pei o puaa, povi, mamoe, ma isi, ma le faʻamaʻi povi valea, faʻamaʻi manu, maʻi taliga lanumoana, faʻamaʻi vae-ma-gutu ma isi mea na taatele. i tausaga talu ai nei e maua mai i manu.Pe a mana'omia le su'esu'eina o se vaila'au, e masani lava ona faigata ona su'esu'e pe a fa'amana'ia mea fa'apalapala.O le kelu laau e sau mai laʻau masani, lea e mafai ona sili atu ona foia faʻafitauli o loʻo i luga.
Na tuʻuina atu e le US FDA le taʻitaʻiga muamua, ma le faʻamoemoe o tausaga talu ai nei, o le maketi o faʻatauga o pusa gaogao i le maketi a Amerika o le a oʻo atu i le 80%, ma o se tasi o mafuaʻaga autu mo lenei faʻafitauli o loʻo i luga.

I le taimi nei, o le tele o kamupani vailaʻau ua faʻavaivaia pea le tuʻuina atu o pisinisi o capsules gaogao ona o faʻafitauli tau, ma o capsules gaʻo e mafai ona faʻaaogaina le gelatin taugofie ina ia maua ai se tulaga i se siosiomaga faigata.E tusa ai ma le suʻesuʻega a le China Gelatin Association, o le tau maketi o loʻo i ai nei o gelatin vailaʻau masani e tusa ma le 50,000 yuan / ton, ae o le tau o le kelu paʻu alum lanumoana e naʻo le 15,000 yuan - 20,000 yuan / ton.O le mea lea, o nisi o tagata gaosi oloa e fa'aosoina e le fiafia e fa'aaoga le kelu pa'u alum lanumoana (gelatin gaosia mai lavalava pa'u tuai ma seevae) e mafai ona fa'aaogaina i alamanuia e pei o mea'ai, vaila'au gelatin po'o doped.O le taunuuga o sea liʻo leaga o le soifua maloloina o tagata masani e faigata ona mautinoa.

3. La'au kapoti 'o'o'o e leai se tulaga lamatia o gelling tali
O kapoti 'ō'ō o la'au toto e malosi le gaogao ma e le faigofie ona fa'afeso'ota'i ma vaila'au e iai le aldehyde.O le mea autu o gelatin capsules o le collagen, lea e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi ma amino acids ma vailaʻau faʻavae aldehyde, e mafua ai faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le faʻaumiumi o le faʻamaʻapeina o le capsule ma faʻaitiitia le faʻamavae.

4. E maualalo le vai o lo'o i totonu o pusa o'o'o laau
O le susu o loʻo i totonu o capsules gaʻo gelatin o loʻo i le va o le 12.5-17.5%.Gelatin capsules e maualuga le vai e masani ona faʻafefeteina le susu o mea o loʻo i totonu poʻo le faʻafefeina e mea o loʻo i totonu, faʻafefeteina pe faʻafefeteina, e aʻafia ai le vailaʻau lava ia.

O le vai o loʻo i totonu o le pusa gaogao o loʻo pulea i le va o le 5 - 8%, e le faigofie ona tali atu i mea o loʻo i totonu, ma e mafai ona faʻamautu lelei mea faʻaletino e pei o le faigata mo mea o loʻo i totonu o mea eseese.
 
5. E faigofie le teuina o capsules gaʻo toto, faʻaitiitia le tau o le teuina o pisinisi
Gelatin hollow capsules e sili atu ona mana'omia mo le teuina o tulaga ma e mana'omia le teuina ma felauaiga i se vevela faifai pea.E faigofie ona faʻamalulu ma faʻaleagaina i le maualuga o le vevela poʻo le maualuga o le susu, ma e faigofie ona faʻamalo ma faʻamaʻa pe a maualalo le vevela poʻo le susu.
 
O capsules ga'o toto e sili atu ona to'afilemu tulaga.I le va o le vevela 10 - 40 ° C, o le susu o loʻo i le va o le 35 - 65%, e leai se faʻamaluluina faʻaleagaina poʻo le faʻamaʻaina ma le pala.O faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia ai i lalo o le tulaga o le susu o le 35%, o le fua o le paʻu o pusa laau ≤2%, ma i le 80 °C, o le pusa e suia ≤1%.
O mana'oga fa'aletonu e teu ai e mafai ona fa'aitiitia ai le tau e teu ai pisinisi.
 
6. La'au capsule ga'o e mafai ona fa'a'ese'ese fa'afeso'ota'i ma le ea i fafo
O le vaega autu o gelatin hollow capsules o le collagen, ma o le natura o ana mea mata e iloa ai o lona manava e malosi, ma faʻafefe ai mea i totonu o aʻafiaga leaga e pei o le susu ma microorganisms i le ea.
O le natura o mea'ai o lo'o maua i totonu o pusa o'o'o laau e iloa ai e mafai ona fa'amavae lelei mea i totonu mai le ea ma aloese ai mai a'afiaga leaga i le ea.
 
7. Fa'amautu o capsules ga'o la'au
O le taimi aoga o gelatin hollow capsules e masani lava e tusa ma le 18 masina, ma o le fata ola o capsules e puupuu, lea e masani ona afaina ai le ola o le vailaʻau.
O le taimi faʻamaonia o pusa gaʻo laau e masani lava 36 masina, lea e matua faʻateleina ai le aso e muta ai le oloa.

8. O kapoti ga'o o la'au toto e leai ni toega e pei o mea fa'asao
Gelatin capsules ga'o i le gaosiga e puipuia ai le tuputupu ae o microorganisms o le a faaopoopo preservatives e pei o le methyl parahydroxybenzoate, pe afai o le aofaiga o le faaopoopo e sili atu i se vaega patino, e mafai ona iu lava ina aafia ai le anotusi arsenic sili atu i le tulaga masani.I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻamaʻi faʻamaʻi pusa gelatin pe a maeʻa le gaosiga, ma i le taimi nei, toetoe lava o capsules gelatin uma e faʻamaʻaina i le ethylene oxide, ma o le ai ai le chloroethanol toega i totonu o capsules pe a maeʻa le faʻamaʻiina o le ethylene oxide, ma o totoe o le chloroethane fa'asaina i atunuu i fafo.

9. O kapoti 'ō'ō o la'au e iai ni metala mamafa maualalo
E tusa ai ma tulaga faʻale-atunuu, o le mamafa mamafa o manu gelatin capsules gaogao e le mafai ona sili atu i le 50ppm, ma o metals mamafa o le tele o capsules gelatin agavaa e 40 - 50ppm.E le gata i lea, o le tele o oloa e le faʻamaonia o uʻamea mamafa e sili atu nai lo le tulaga masani.Aemaise lava, o le "poison capsule" na tupu i tausaga talu ai nei e mafua mai i le sili atu o le uamea mamafa "chromium".

10. Totō kapoti 'ō'ō e mafai ona taofia le tuputupu aʻe o siama
O le mea autu o meaola gelatin capsules gaogao o collagen, lea e colloquially taʻua o se sui o aganuu siama e fesoasoani i le faateleina o siama.Afai e le taulimaina lelei, o le numera o siama o le a sili atu i le tulaga masani ma o le a faʻateleina i le tele.
 
O le mea autu autu o capsules gaogao laau o le fiber laau, lea e le gata e le faʻateleina ai siama i le tele, ae faʻalavelaveina foi le tuputupu ae o siama.O le suʻega e faʻamaonia ai o loʻo tuʻuina le pusa gaogao i totonu o le siosiomaga masani mo se taimi umi ma e mafai ona faʻatumauina le numera o microorganisms i totonu o le tulaga masani a le atunuʻu.

11. La'au capsules ga'o e sili atu le to'afilemu fa'atumu siosiomaga, fa'aitiitia tau o gaosiga
O capsules gaʻo gelatin manu e maualuga manaʻoga mo le vevela ma le susu o le siosiomaga pe a faʻatumu mea i totonu o le masini faʻatumu otometi.O le vevela ma le susu e maualuga tele, ma o capsules e vaivai ma faʻaleagaina;O le vevela ma le susu e maualalo tele, ma o capsules e faʻamaʻa ma faʻafefe;O lenei mea o le a matua a'afia ai le fua o le pasi i luga ole masini ole pusa.O le mea lea, o le siosiomaga faigaluega e tatau ona tausia ile 20-24 ° C, ma le susu e tatau ona tausia ile 45-55%.
O pusa o'o'oga o la'au e iai ni mana'oga fa'amalie mo le si'osi'omaga galue o mea ua tumu, ma le vevela i le va o le 15 - 30 ° C ma le susu i le va o le 35 - 65%, lea e mafai ona fa'atumauina lelei le fua o le pasi o masini.
Pe o manaʻoga o le siosiomaga faigaluega poʻo le fua faatatau o masini, e mafai ona faʻaititia le tau o le faʻaaogaina.
 
12. O kapoti 'ō'ō o la'au e talafeagai mo tagata fa'atau mai fa'alapotopotoga 'ese'ese
O capsules ga'o gelatin manu e faia tele i pa'u manu, lea e tete'eina e Muslims, Koshers, ma vegetarians.
O capsules ga'o la'au e fai i alava la'au fa'anatura mama e fai ma mea mata'utia, talafeagai mo so'o se fa'alapotopotoga.

13. La'au 'oloa capsule ga'o e maualuga le tau fa'aopoopo
E ui lava o le tau maketi o pusa gaogao laau e sili atu le maualuga, e sili atu lona tulaga lelei nai lo manu gelatin capsules gaogao.I totonu o vailaʻau maualuga ma mea tau soifua maloloina o loʻo faʻaaogaina, faʻaleleia atili le tulaga o le oloa, fesoasoani i le soifua maloloina o tagata faʻatau, aemaise lava mo vailaʻau faʻamaʻi, vailaʻau faʻaSaina masani ma oloa tausi soifua maloloina maualuga ma isi oloa, o lea. o le oloa e maualuga lona tau-faaopoopo ma faatauva.

Pe o se vailaʻau poʻo se mea tau tausiga faʻalesoifua maloloina, capsules o le faʻasologa autu lea.Ae o le 50% o oloa faʻalesoifua maloloina ua resitalaina i le silia ma le 10,000 atunuʻu o pepa faʻapipiʻi.E sili atu nai lo le 200 piliona capsules e gaosia e Saina i le tausaga, o nei mea uma o gelatin capsules i le taimi nei.

I tausaga talu ai nei, o le mea na tupu i le "poison capsule" na faʻaalia ai le tele o faʻafitauli o le gelatin capsules masani, ma faʻaalia ai foi le tele o tagata le soifua maloloina i totonu o pisinisi pusa.O le capsule hollow plant o se taunuuga taua e mafai ona foia ai faafitauli o loʻo i luga.La'au pupuni ga'o fa'aa'oa'oga fa'atele, mana'oga maualuga o le tele-gaosiga fa'agasologa, fa'atasi ai ma le fa'apogai o mea mata'utia o lo'o fa'aaogaina o se alava la'au tasi, e mafai ona puipuia lelei le tu'u maualalo, tau maualalo, fa'atekonolosi laiti pisinisi laiti e fa'atasi, ae fa'apea fo'i le puipuia lelei o le maualalo. -tau, le agavaa, gelatin leaga e avea ma mea autu o le capsule.

I le amataga o le 2000, na fausia ai e le Iunaite Setete le pusa laau, ma o lona tau faʻatau na pa'ū mai le sili atu i le 1,000 yuan i le silia ma le 500 yuan i le taimi nei.I le maketi o atunuʻu atiaʻe e pei o le Iunaite Setete ma Europa, aemaise lava i tausaga talu ai nei, o le maketi o pusa o laau toto ua siitia i le lata i le 50%, faʻatupulaia i le fua faatatau o le 30% i le tausaga.Ole fua ole tuputupu aʻe e matua faʻafefe, ma o le faʻaaogaina o pusa laau i atunuʻu atinaʻe ua avea ma masani.

Faʻatasi ma mea o loʻo i luga, o pusa gaogao laau e sili atu ma e le mafai ona suitulaga faʻatusatusa i manu gelatin capsules gaʻo.E fa'aitiitia le fa'aleagaina o pusa o la'au, o lea la, o le suitulaga o pusa manu i pusa o la'au, o le auala autu lea e foia ai le fa'ama'i faifai pea o le filogia o pusa.E sili atu ma sili atu ona taua i atunuʻu atinaʻe mai fafo, ma faʻasolosolo ona faʻaaogaina i oloa eseese i le falemaʻi vailaʻau, falemaʻi oloa tausiga soifua maloloina, ma pisinisi taumafa.E mafai ona iloa e ui lava e le mafai ona suia atoatoa capsules gelatin, e tatau ona avea ma mea e suitulaga taua mo meaola gelatin capsules omo.


Taimi meli: Me-11-2022
  • sns01
  • sns05
  • sns04